niedziela, 28 października 2012
Dynia halloweenowa
Krok po kroku i mamy dyniuszki na babeczki......
1. Szykujemy potrzebne produkty:
wałek pędzelek, pęseta, masa cukrowa/marcepan, tylki....
2. Wałkujemy masę cukrową
(proponuje nie wielkie ilości ponieważ dość szybko wysycha)
3. Dużą tylką wycinamy kółka
4. Pęsetą odrobinę ściskamy kołeczka ,by osiągnąć odpowiedni kształt.
5. Tylką z okrągłym otworem #4 robimy oczka.
6. Tylką z okrągłym otworem #2 robimy nosek, tylką do płatków #104 robimy buzie.
7. Dużą tylką odciskamy pól okręgi by uzyskać podobieństwo do dyni.
8. Pomalować pomarańczowym barwnikiem spożywczym i pozostawić do wyschnięcia...
Przydadzą się w późniejszym czasie np: do ozdoby babeczek..
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz