sobota, 16 lutego 2013

Brownie

Skład:
- 6 jaj
- 3 czekolady gorzkie (3 x 100g)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 200g masła
Wykonanie:
 1 - Sprawdzamy czy wszystko mamy
 2 - Czekoladę łamiemy na kosteczki,
       masło dzielimy na małe kawałki
 3 - Rozpuszczamy i czekamy by ostygła masa
 4 - Jajka lekko ubijamy
 5 - Następnie dodajemy cukier i ucieramy chwilę
 6 - Dodajemy mąkę i łączymy składniki
 7 - Rozpuszczone masło i czekoladę (przestygniętą)
       dodajemy do masy jajecznej
 8 - Dokładnie łączymy składniki
 9 - Wylewamy na blachę ,uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia
       Pieczemy 20/25 minut w temperaturze 200`C


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz