Skład:
- 6 jaj
- 3 czekolady gorzkie (3 x 100g)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 200g masła
Wykonanie:
1 - Sprawdzamy czy wszystko mamy
2 - Czekoladę łamiemy na kosteczki,
masło dzielimy na małe kawałki
3 - Rozpuszczamy i czekamy by ostygła masa
4 - Jajka lekko ubijamy
5 - Następnie dodajemy cukier i ucieramy chwilę
6 - Dodajemy mąkę i łączymy składniki
7 - Rozpuszczone masło i czekoladę (przestygniętą)
dodajemy do masy jajecznej
8 - Dokładnie łączymy składniki
9 - Wylewamy na blachę ,uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia
Pieczemy 20/25 minut w temperaturze 200`C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz