Przepis...
Składniki:
-250g miękkiego masła/margaryny
-250g cukru
-aromat (wedle uznania)
-4 jajka
-380g mąki (ja dodaje tortowej)
-230g kremówki(30% lub 36%)
-2 łyżeczki proszku do pieczenia
-1,5-2 łyżki kakao ciemne
-barwnik czerwony (odrobinę na łyżeczkę)
Przepis wystarcza na 36 babeczek w papilotkach dużych lub 80 malutkich...
Sposób przygotowania....
Szykujemy składniki , sprawdzamy czy wszystko mamy i zaczynamy..
W misce ucieramy masło z cukrem , następnie dodajemy po jednym jajku
ucierając nadal , następnie dodajemy kremówkę wymieszaną z barwnikiem i
kakao , mieszamy do uzyskania jednolitej masy, następnie dodajemy mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wszystko łączymy . W miedzy
czasie szykujemy formy i papilotki , następnie napełniamy papilotki
ciastem do połowy lub jak kto woli do 3/4 wysokości. Wstawiamy do
uprzednio nagrzanego piekarnika (180`C) na około 15-20 minut wszystko
zależy od piekarnika..... Gdy wystygną można je ubrać/udekorować wedle
uznania..
Przepis na krem Mascarpone
Składniki:
-250ml śmietany kremówki
-250g serka mascarpone
-3 łyżki cukru pudru
Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem, w drugim naczyniu ucieramy delikatnie serek i dodajemy ubitą śmietanę po jednej łyżce...... krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy babeczki.....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz