Składniki:
+ 300g mąki
+ 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
+ 0.5 łyżeczki sody
+ szczypta soli
+ 2 łyżki kakao
- 160g cukru
- 150g rozpuszczonego masła/margaryny (wedle uznania)
- 170ml mleka (ja daje 3.2%)
- 2 jajka
Wykonanie:
1 - Sprawdzamy czy wszystko uszykowaliśmy
2 - Mieszamy składniki sypkie
(zaznaczone są plusami)
3 - Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko
4 - Dodajemy roztopione i ostudzone masło/margarynę
5 - Delikatnie choć niedbale miszamy
6 - Szprycą lub łyżką nakładamy do papilotek
(do 2/3 wysokości by nie urosły nam jak pieczarki)
Pieczemy 20-25 minut w tem. 180`C
Czy ma pani pozwolenie na reklamowanie firmy TUPPERWARE???
OdpowiedzUsuń