czwartek, 7 listopada 2013

Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki

Składniki na 24sztuki:
  1. 120g miękkiego masła (plus dodatkowo do posmarowania)
  2. 120g cukru pudru
  3. 2 średnie jajka
  4. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. 1 łyżeczka ekstraktu (do wyboru wedle uznania) cytrynowego
  6. 120g mąki



Wykonanie:
 Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy lekko u trzepane jajka , mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodajemy ekstrat. Formę napełniamy do pełna, przykrywamy drugą częścią formy z otworkami ku górze. Pieczemy w tem. 180`C przez 15-20 min. Po ostygnięciu wbijamy patyczki uprzednio zamoczone w lukrze. Schłodzić kuleczki w lodówce i dekorować wedle uznania..... 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz