Składniki:
-3 białka
-110g mąki migdałowej (ja dodaje zmielone migdały)
-210g cukru pudru
-30g cukru
-2 łyżeczki kakao
-1/2 łyżki zimnej wody
Sprawdzamy składniki 1, szykujemy sobie (w ramach ułatwienia)kartkę z narysowanymi kółkami 2, do miski wsypujemy cukier puder + kakao + zmielone migdały 3, ubijamy białka z cukrem 4, dodajemy pianę do sypkich produktów 5,mieszamy je delikatnie 6 i dodajemy niepełną łyżkę zimnej wody 7,dzięki rękawowi cukierniczemu wyciskamy makaroniki (u mnie to kółka o średnicy 2 cm) 8, pieczemy w temperaturze 175`C przez około 20 minut(wszystko zależy od piekarnika) nie polecam termoobiegu. Po wystygnięciu odklejamy delikatnie od papieru i robimy markizy.... Krem wedle uznania- dżem, nutella, krem budyniowy... Jak kto woli :) wedle uznania....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz