sobota, 26 stycznia 2013

Muffiny

Składniki:
+ 300g mąki
+ 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
+ 0.5 łyżeczki sody
+  szczypta soli
+ 2 łyżki kakao
- 160g cukru
- 150g rozpuszczonego masła/margaryny (wedle uznania)
- 170ml mleka (ja daje 3.2%)
- 2 jajka
Wykonanie:
 1 - Sprawdzamy czy wszystko uszykowaliśmy
 2 - Mieszamy składniki sypkie
    (zaznaczone są plusami)
 3 - Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mleko
 4 - Dodajemy roztopione i ostudzone masło/margarynę
 5 - Delikatnie choć niedbale miszamy
 6 - Szprycą lub łyżką nakładamy do papilotek
    (do 2/3 wysokości by nie urosły nam jak pieczarki)
Pieczemy 20-25 minut w tem. 180`C



1 komentarz:

  1. Czy ma pani pozwolenie na reklamowanie firmy TUPPERWARE???

    OdpowiedzUsuń