środa, 3 lipca 2013

Muffiny z JAGODAMI

 Składniki  sypkie:

  - 300g mąki
  - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  - 1/2 łyżeczki sody
  - szczypta soli
  - 2 łyżki budyniu śmietankowego

Składniki   mokre:

  - 160g cukru
  - 150g rozpuszczonego masła
  - 170g mleka
  - 2 jajka

Wykonanie:  

Wszystkie składniki suche łączymy i wsypujemy do miski, to samo robimy z mokrymi składnikami.
Całość niechlujnie mieszamy tak aby tylko się połączyły , dodajemy jagody i delikatnie przemieszamy... W miedzy czasie szykujemy foremki z papilotkami, napełniamy do 3/4  wysokości papilotki (by nie powstały nam po upieczeniu grzybki hi hi)
 
Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190`C

  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz